4 augustus de start van het Super Race Weekend op Circuitpark Zandvoort
07/09/2017 Reacties uitgeschakeld voor 4 augustus de start van het Super Race Weekend op Circuitpark Zandvoort nieuws admin

Een weekend waar drie dagen actie op de baan is en alle raceklasses aan bod komen. Voor de Peugeot206GTicup een special met 3 wedstrijden!

Het was spannend in de aanloop van deze wedstrijd of iedereen, dus ook Bart, op tijd klaar zouden zijn om aan de start te verschijnen. M.n. Bart omdat hij na de koprol op het TT circuit van Assen nogal het e.e.a. moest repareren/vervangen.

Bij aankomst op het circuit was het dan ook spannend of bij de technische keuring alles oké was. Al snel bleek dat voor Sander, Marc en Johan alles in orde was. Helaas lag dit bij Bart anders. Het duurde lang, heel lang voordat uiteindelijk het verlossende akkoord erdoor was. Zelfs zo lang dat Bart niet kon meerijden in de 1e vrije training.

Vlak voor dat de vrije training zou aanvangen, begon het te regenen. De verwachting was dat dit de enige bui van de dag zou zijn. De tijden die gereden werden waren dus niet repressief en het gemis voor Bart door het niet meerijden was dus minimaal. Halverwege de training kwam het verlossende woord. Bart kon meerijden maar moest wel 10 kg extra gewicht aanbrengen in de auto. Gelukkig konden we dit bij de buren lenen en na een extra keuring en een zegel van de organisatie was Bart er ook klaar voor.

Kwalificatie:

Voor Bart zou de kwalificatie een spannende zijn. Na het debacle in Assen is de hele auto uit elkaar geweest. Spannend dus of alles naar behoren en tevredenheid zou werken. Helaas bleek dit niet het geval, de remmen deden niet wat zou moeten en blokkeerde eigenlijk elke keer. Niet echt lekker voor het vertrouwen en dat uiteindelijk een 30e plaats zijn deel was, was voor niemand vreemd. Werk aan de winkel dus.

Ook voor Johan was het de vraag of het lek boven was. Waar de vorige races bleek dat het vermogen van de auto er niet uit kwam, was de hoop dat enkele aanpassingen het verschil zouden maken. Jammer genoeg was ook dit niet het geval. De tijd viel niet per se tegen, maar de 25e plek was niet wat verwacht was.

Marc en Sander waren direct vanaf het begin van de sessie bovenin de tijdenlijst te vinden. Sander kon deze redelijk volhouden en eindigde op p9, Marc zakte nog iets terug en wist uiteindelijk een 16e plek overall te pakken. Beide hadden een goed gevoel over gehouden aan de kwalificatie en gingen met vertrouwen de wedstrijd is.

Race 1:

Startplek: Sander P9, Marc p16, Johan p25, Bart p30

Voor Sander begon de race erg goed. Bij de start kwam hij goed weg en pakte in de Tarzanbocht al een positie. Tijdens de race wist hij nog een aantal plekken te pakken. Met spannende gevechten en een touche wist Sander uiteindelijk op een 4e plaats te finishen. Supergoed. Marc die vanaf p16 vertrok, had ook een goede start en pakte na de Tarzanbocht al twee plekken. Gedurende de race lukte het hem nog een plek te pakken en kwam als 9e over de finish. Omdat hij tijdens de race een duw had uitgedeeld werd hij met 20 seconde gestraft en werd deze 9e plek een 13e helaas. Bart en Johan hadden beide een superstart. Na de Tarzanbocht lagen ze al 20 en 21, m.n. Voor Bart een wereldstart. Helaas kon Johan deze jump in plaatsen niet vasthouden. Hij reed een lastige race en kwam uiteindelijk binnen op de plaats waar hij vertrok, p25. Bart had ondanks de problemen met zijn remmen een geweldige race. Als snel was hij opgerukt naar p20, wist elke ronde snellere tijden te rijden en zo verder langzaam verder naar voren te kruipen, onderweg werd hij nog omgetikt bij het aanremmen van de Audi S. Ondanks die tik lag Bart vlak voor het einde van de race zelfs op p16. Helaas werd hij bij het aanremmen van de Tarzanbocht om getikt door een te enthousiaste deelnemer die bij het aanremmen de controle over zijn auto verloor. Bart schoof hierdoor overdwars de tarzanbocht in maar kon de controle over de auto goed behouden. Helaas moest Bart hierdoor uiteindelijk genoegen nemen met p19. Maar komend vanaf p30 was dit een heel goede prestatie.

Na de race was er voldoende te bespreken en ook deze keer kon dit weer samen met de aanwezige gasten onder het genot van een lekker stukje vlees van de BBQ en mooi aangekleed met heerlijke salades. Er werd volop genoten mede doordat ook het weer top was.

Race 2:

Startplek: Sander P4, Marc p13, Bart p19, Johan p25

Voor Marc was de race een korte. Bij de start kwam hij super weg en kon buitenom 5 of 6 auto’s inhalen. De plaatsen die hij moest inleveren voor de straf had hij weer goed gemaakt. Bij deze actie had het ook anders kunnen aflopen want bij het aanremmen schoof hij bijna de grindbak in omdat zijn remmen niet normaal reageerde. Gelukkig kon hij de auto in het spoor houden. Helaas werd het probleem met de remmen steeds erger. Aansluiten en inhalen zat er niet meer bij. Sterker nog na 6 rondjes werd het zo slecht dat Marc uit eigen veiligheid besloot te stoppen en de auto in de pits te parkeren. Hier bleek een volledige remvoering weg te zijn. Balen, maar gelukkig te verhelpen voor de volgende race. Sander zijn race was minder spannend, hij startte als 4e en haalde de finish als 5e nadat hij leuke gevechten heeft gehad om plek 4,5,6 en 7. Uiteindelijk was p5 gewoon p4 in zijn klasse. Johan startte weer goed, zijn handelsmerk. Wist 4 plekken goed te maken maar kon deze gedurende de race niet vasthouden. Met duwen en trekken best een leuke race met een p23 als resultaat. Bart had een superrace totdat een motorstoring roet in het eten gooide. Met een goede start en een mooie opmars reed Bart vlak voor het einde van de race op een 13e plaats. Helaas verloor hij veel door de storing en werd dit uiteindelijk p19 waar hij was gestart. Helaas, balen en weer werk aan de winkel om te zorgen dat race 3 alles weer in orde is.

Race 3:

Startplek: Sander P5, Bart p19, Johan p23, Marc p37

Race 3 was er een om door een ringetje te halen voor Marc. Met een startplek op p37 zag het er kansloos uit. Door zijn uitvalbeurt in race 2 moest hij als laatste van start. Het zou zeker zijn dat Marc zijn goede klassering in het algemeen klassement zou verliezen. Met een stevige peptalk en een dosis goede moed veranderde dit echter in een onverwacht succes. Marc kwam goed weg bij de start en kon in de eerste bochtencombinaties een mooi aantal plaatsen goedmaken. Gaande de race bleek dat Marc rondetijden kon rijden waar niemand om hem heen aan kon tippen. Langzaam maar verstandig schoof hij op door het veld. Vanaf het dak van het pitcomplex prachtig om te zien. Bijna elke ronde was het raak. Groot was dan ook de blijdschap toen Marc over de finish kwam. Van p37 naar p15 een heldenrace!! Deze plaats betekende een 7e plaats in zijn klasse en dus was de schade maximaal beperkt! Ook Sander had een lekkere race gereden. Hij had weliswaar weer in niemandsland gereden, maar op de 4e plek!

Ook Johan en Bart kende een goede afsluiter van de dag. Waar Johan startte op p23 wist hij met mooie acties, en “Wheel to Wheel racing” tot p19 te komen. Hij had een lekkere race gereden. Een ingenieuze ingeving van Hans en een aanpassing aan zijn auto had er voor gezorgd dat de motor beter liep. Dit heeft echt verschil gemaakt en het vermogen dat in eerdere races ontbrak kwam er nu wel uit. Nog niet helemaal maar het maakt duidelijk verschil. Dit betekende dat hij het gevecht aan kon en hierdoor ook gevechten kon winnen. Deze p19 betekende een p8 in de Challenge klasse en dat is maar 1 plek achter Marc. Positief resultaat dus en dat geeft de burger moet. Want nu weten we in ieder geval waar we het verschil moeten zoeken om er voor de volgende race gewoon te staan! Bart reed ook een puike race, bij de start verloor Bart 3 plaatsen maar in de eerste ronde wist hij 2 auto’s te passeren en ook in de 2e ronde wist hij weer 2 deelnemers in te halen. Daarna kwam hij in een groepje waar lekker gevochten werd. Met de steeds slechter wordende remmen bleek het helaas onmogelijk om deze plaats vast te houden. Uiteindelijk finishte hij op p18 vlak voor zijn vader. Falende remmen waren een rode draad door de dag van Bart en Later bleek ook het wiellager veel speling te hebben. Dus uiteindelijk een heel knappe prestatie dat hij zover gekomen was.

Het resultaat van de dag voor NOSRacing was zeker niet slecht. Iedereen stond weer op het podium en kon zodoende weer een trofee in de prijzenkast bijzetten.

Rookie klasse:

Bart Nolte P8

Challenge klasse:

Sander van der Stroom                 P4

Marc Rietkerk                                  P8 (na correctie)

Johan Nolte                                      p7 (na correctie)

Na een mooie dag racen samen op de foto. Het was een erg gezellige dag, iedereen bedankt voor vandaag! Voor nu inpakken, opruimen en op naar de volgende race, zaterdag 23 september op het circuit van Zandvoort