De paasraces, start van het seizoen, eindelijk!
16/05/2019 Reacties uitgeschakeld voor De paasraces, start van het seizoen, eindelijk! nieuws admin

Het is zover, de paasraces gaan van start en dat is voor ons de start van het seizoen. Na veel testwerk mogen we eindelijk de strijd aan met de rest van het veld. Alhoewel, strijd… dat valt nog te bezien. De auto is betrouwbaar, verschrikkelijk snel in de bochten, maar op het gebied van topsnelheid is het nog niet voor elkaar. Het is dus onduidelijk hoe we voor de dag zullen komen.

Zaterdag avond het hele spul afgeleverd op het circuit en naar de keuring geweest. De auto komt makkelijk door de keuring, een paar nieuwe stickers erop en hij staat klaar voor zondag, RACEDAG!

Om 7 uur verzamelen we op het circuit en kan het uitpakken beginnen, heerlijk gevoel om weer op het circuit te zijn. Het is direct gezellig in de box waar ook Sander van der Stroom, Marcello Benedetti en Nico Wijnand zijn aangekomen. Allemaal zin in een lekkere dag racen in het mooie zonnetje!

Afgesproken is dat Bart deze dag zal rijden en hij trapt de training voortvarend af. Het was wel lastig om een lekkere vrije ronde te rijden omdat her erg druk was op de baan. Ook de Citybugs reden mee met 22 auto’s waarmee het totale veld op 55 auto’s uitkwam. Aan het einde van de training heeft Bart 6 rondjes gereden waarin hij in zijn 4e ronde zijn snelste ronde rijd en de 2e tijd neerzet (2.08.051). Een goed begin, dat biedt perspectief er van uit gaande dat je normaal gesproken elke sessie wel een beetje harder kan omdat je weer in je ritme komt. De kwalificatie verloopt minder goed, het lukt in deze sessie helemaal niet om een goede vrije ronde te rijden. Mede omdat het zo druk is lukt het niet om in de bochten de ideale lijn te rijden. Dit is wel waar de AX het van moet hebben. Een teleurstellende 2.09.448 maakt dat Bart vanaf een 11e plaats zal starten in de eerste race. Kijkend naar de tijden van de auto’s voor Bart moet er nog wel wat winst te halen zijn, dus vol aan de bak! Verder starten de andere vanaf: Sander van der Stroom P9, Marcello Benedetti P15 en Mike Wijnand (zoon van) P17

Race 1:

De race start Bart vanaf een 6e plaats. Tijdens de kwalificatie was dit een 11e plaats, maar omdat een aantal auto’s de tijdslimiet hebben overschreden worden deze met een tijdstraf terug gezet. Bij de start is Bart direct goed weg, de eerste 2 ronden maakt hij een plaats goed en kan hij lekker meekomen. In de 3e ronde raakt hij in contact met een BMW e46 en daardoor raakt het stuurhuis van de AX los. Dit zorgt dat het rijden niet fijn is en dat Bart geen snelle rondetijden kan rijden. In de ronden die daarop volgen verliest hij weer een aantal plaatsen simpelweg omdat hij op de rechte stukken voorbij gereden, het gebrek aan topsnelheid is frustrerend! Uiteindelijk eindigt Bart op de 11e plaats.

Sander van der Stroom rijd een heel goede race en komt als 3e over de finish, Marcello krijgt een straf voor rijgedrag en overtreden van de referentietijd en wordt teruggezet tot P13. Hij heeft een probleem opgelopen bij het inhalen van een tegenstander waarbij een tik op zijn wiel er voor zorgt dat zijn stuurstangen het begeven. Mike Wijnand valt uit met brandstofproblemen en zal de 2e race achteraan starten.

Race 2:

Ook in deze race komt Bart goed weg, maar voor het einde van de pitstraat verliest Bart een paar plaatsen. Het gebrek aan topsnelheid is echt iets dat moet worden opgelost! Toch lukt het om weer op de 11e plaats terug te komen door een paar mooie inhaalacties. In de bochten loopt de AX echt fantastisch maar dit is niet voldoende om de lange rechte stukken te overleven. Na een ongeval en een periode van code 60 nog even een paar leuke gevechten met een Honda Civic gestreden. Het resultaat van deze race is p9. Over de twee races maakt dit dat Bart toch overall p9 is geworden. In het klassement van Huub wordt Bart 6e! Podium, leuk!

Sander van der stroom rijdt ook nu weer een goede wedstrijd, kiest in een paar situaties om geen gekke risico’s te nemen en verliest een 2 tal plaatsen. In deze race komt hij als 5e over de finish en wordt overall P3!!

Het was weer een oergezellige racedag waar diverse gasten zich kostelijk vermaken met zoals gebruikelijk een heerlijke BBQ onder de middagpauze. Een dag waarbij we, in tegenstelling tot vorig seizoen, betrouwbaar bleken. Wel zijn we tegen de verbeterpunten aangelopen en is er dus werk aan de winkel om te zorgen dat we de volgende race competitief zijn. De volgende race is 28 mei op het circuit van Zolder. Echter omdat dit geen geluidsdag is, kunnen wij vanwege onze te hoge db niet meerijden. Zaterdag 29 juni op het circuit van Zandvoort zullen we weer aan de start verschijnen.

 

About The Author