Race 2 @CircuitParkZandvoort
24/08/2019 Reacties uitgeschakeld voor Race 2 @CircuitParkZandvoort nieuws admin

Het heeft een tijd geduurd, maar eindelijk is het zover. Voor ons gaat race 2 van start op het Circuit van Zandvoort. Na de afgelopen paasraces is er een hoop gebeurd. Er is hard gewerkt aan de motor om er voor te zorgen dat er naast een super bochtensnelheid ook snelheid is op het rechte stuk. Omdat het nooit helemaal te voorspellen is, vinden we het toch weer spannend. Naast de spanning voor de prestaties van de AX is er een nieuwe aanwinst mee naar het circuit. Een oude bekende, Citroen Saxo, ooit van Kitty is overgenomen en klaar om op de staart getrapt te worden. Johan start in de Saxo en Bart rijdt met de AX

Training:

Voor Johan verliep de training prima, hij heeft een behoorlijk aantal ronden kunnen rijden. Na de test tijdens de pinksterdagen zijn onder de Saxo andere, bredere banden gemonteerd, het rijgedrag was behoorlijk verbeterd. Over de tijden was is Johan tevreden; 2.08.688

Bart aan de andere kant had het geluk niet mee. Hij ging pas laat de baan op en kon deze meteen afbreken. Hij kwam binnen met het idee dat er iets mis was met de AX. Na controle bleek er een olielek te zijn. Het lek was wel gevonden maar niet te repareren. Dit zal de rest van de dag een grote rol spelen… geen tijd… jammer

Kwalificatie:

Tijdens de kwalificatie kamt Bart met een slippende koppeling. De olie lekt op de bak en hierdoor komt het potentieel van de auto er niet uit. Wel weet Bart een 1e tijd te pakken met 2.06.450. Omdat dit voor de toerklasse een te snelle tijd is, werd deze afgenomen en start Bart de wedstrijd vanaf de 6e plaats. In ieder geval kansen, mits de lekkage niet erger wordt en/of zorgt dat we moeten stoppen.

Voor Johan verliep de kwalificatie prima, de auto bevalt hem goed, zeker na de aanpassing die, na de training, gedaan was aan de stoel. Elke ronde kan Johan een beetje meer pushen. Met een rondetijd van 2.07.322 is hij bijna anderhalve seconde sneller dat de training, een derde plaats. Door het wegvallen van Bart klimt Nolte Senior een plekje en mag Johan dus uiteindelijk vanaf een 2e plaats starten. Ook voor Johan zit er nog meer in wellicht. In ieder geval voor beide mannen kansen, dus op naar race 1!

Race 1:

Met 2 Noltes in de top 6 is het en bijzondere start. Als de lichten doven gebeurd er een hoop. Al Voor de Tarzanbocht heeft Bart de eerste plaats te pakken. Met zijn AX schiet hij werkelijk uit de startblokken. Bart rijdt rondetijden die ruim een seconde sneller zijn dan de rest en dat met een slippende koppeling. Petje af. Met een voorsprong van ruim 15 seconde pakt hij de winst in race 1 en klokte hij 2.05.545 TOP!

Voor Johan verloopt de start een stuk minder goed. Daar waar Bart een sprong maakte, zakt Johan terug naar plaats 7. In tegenstelling tot Bart maakte dir de race voor Johan spannend en uitdagend, hij moet immers aan de bak om plekken te winnen. Ronde voor ronde lukt het Johan om zijn voorgangers bij te halen en te passeren. Uiteindelijk komt hij als 3e onder de vlag door, super gereden. Als dit race 2 ook zou gaat…..

Voor Bart was race 1 top, echter dit betekend niet dat de problemen weg zijn. Steeds meer had hij last van het slippen van de koppeling, afwachten dus of hij het volhoud.

Race 2:

Lang leek het er in race 2 op dat Bart deze met overmacht zou winnen. Bij de start gaf hij gas en was hij direct los. Helaas bewijst de sport maar weer een me mechanische te zijn. Problemen met de toerenbegrenser (een @tomcoronel et je?) Maakt dat hij binnen moet komen. Hij gaat uiteindelijk wel weer de baan op, maar voor spek en bonen. Resultaat een 27e plaats, jammer!


Johan beleefde een geweldige race. Hij is de hele race druk in gevecht met de club van BMW. Hij moest met zijn Saxo 5 stuks van het lijf houden. Dit lukte hem geweldig en met een prachtige actie verschalkte hij de BMW die voor hem reed, p3! Met het uitvallen van Bart werd dit P2. Een spannende, zware wedstrijd. Johan gefeliciteerd!

En dan is daar natuurlijk aan het einde van de dag het podium. Met een 3e en een 2e plaats heeft Johan een mooie en verdiende dag overwinning behaald. Uiteindelijk is er voor Bart nog een gedeelde 7e plaats voor Bart, dus evengoed een podium! Wij zijn trots op al onze jongens. De afgelopen weken is er weer veel en hard gewerkt. Op naar de volgende race, 29 augustus in Assen.

About The Author