Een goede start van het seizoen
25/04/2013 Reacties uitgeschakeld voor Een goede start van het seizoen nieuws admin

Het was eindelijk zo ver, 6 april, het nieuwe seizoen gaat van start. Om het seizoen goed voor de dag te komen en de wegliggingsproblemen van het vorige jaar op te lossen is de auto onder handen genomen door Intrax Racing IMG_7871in Volkel. Bij Intrax heeft men een nieuwe schokdemper set met anti rol kit gemonteerd waardoor de auto beter in balans is en veel minder onderstuurd. Met deze set is de wegligging veranderd van een sloep naar een kart. Ook nieuw dit seizoen is communicatie, geleverd door portofoon.nl in de auto.

 

Overleg tussen de pitbox en de coureur moet een beter beeld geven van de positie op de baan en uiteraard de tijd die gereden wordt.

En inderdaad, al gauw blijkt dat de auto veel beter reageert op het insturen en na een paar rondjes wennen kan er veel later geremd worden. Er kan dus eindelijk echt gebruik worden gemaakt van de enorm goede remmen geleverd door RSU-Motorsport. Dit resulteert in een mooie 13e plaats aan het einde van de 1e training. 564654_353988738039364_1796771326_nDaar bleef het uiteindelijk niet bij, aangemoedigd door Rutger die in de pits coachend de tussentijden doorgaf, met aanvullende woorden “je rijd achter Marcello”, eindigt Johan de kwalificatie op een mooie 7e plaats, voor Marcello!! Na de Barbecue, die weer perfect is verzorgt door Commandeur Ekovlees en de rijdersbriefing stijgt de spanning bij de opstelplaats voor de eerste racestart van het nieuwe seizoen.

IMG_1812

Een spannende eerst race met mooie gevechten, o.a. met Marcello Benedetti, op de baan en veel spanning voor de teamleden in de box resulteerde uiteindelijk een een prachtige 4e plaats! een mooie uitgangspositie voor race 2 en uiteindelijk een podium dat lonkt.

IMG_7805

De 2e race start erg goed, na de  Tarzanbocht ligt Johan op een derde plaats. Helaas valt Johan na aankomen bij het Scheivlak enorme pech ten deel. De hoofdstroom-schalaar weigert dienst waardoor de auto uitvalt en Johan een aantal plaatsen verliest. Binnen een aantal ronden weet Johan zich weer terug te knokken naar een 7e plaats. Wederom aangekomen in het Scheivlak, door een gebrek aan grip, schiet de auto rechtdoor het grind in. Race 2 voorbandeindigt de auto uiteindelijk op een 17e plaats. Boosdoener bleek uiteindelijk de rechter voorband te zijn door het verliezen van een deel van het loopvlak. Bij de prijsuitreiking blijkt dat we overall toch nog een knappe 10e plaats behaald hebben, bepaald geen slechte start van het seizoen.

 

Met nog een aantal upgrades in het verschiet kunnen we vooruit kijken op een mooi seizoen.

 

About The Author