het Super Race Weekend op 16-17-18 augustus 2013
11/08/2013 Reacties uitgeschakeld voor het Super Race Weekend op 16-17-18 augustus 2013 nieuws admin

 

uitnodiging superraceweekeindeTijdens dit weekend rijden alle DNRT klassen en zelfs nog onze Duitse Formel Ford gastenklasse doet mee. Uiteraard zal het enige improvisatie geven, maar we kennen de flexibiliteit van onze deelnemers en we vertrouwen er op dat iedereen daaraan meewerkt. De Endurance klasse rijdt vrijdagmiddag/avond en dan gaan de auto’s een nachtje slapen in het TC gebouw, zodat we zaterdagochtend via post 18 weer de race kunnen hervatten.

Verder rijdt elke klasse 4 races van verschillende ronden. Let dus goed op. Hier kun je gerust vrienden en kennissen voor uit nodigen. Er wordt intens veel geraced met mooie auto’s en grote startvelden en de competitie zoals bij ons, zo zie je het bijna nergens meer.

De klassen worden op de paddock ingedeeld in blokken, grotendeels op P2. Wij vragen iedereen die indeling zo veel mogelijk aan te houden. Blijf ook daar zo veel mogelijk binnen de witte lijnen. Dan kunnen we altijd snel naar de vooropstelling. De pitboxen. Ja, als we er 3 X zo veel hadden was het nog te weinig geweest. Deze race is alles gewoon anders. Er is dus geen box voor iedereen. Waarschijnlijk komt er een aantal boxen vrij na de Endurance wedstrijd op zaterdag. Ga voor deze keer allemaal gezellig bij elkaar staan en organiseer gezamenlijk een BBQ of iets dergelijks.

Wij vragen ook medewerking om geen auto ambulances, prive auto’s en andere onnuttige voertuigen op de paddock 1 en 2 te zetten. Het is even wat meer werk om die voor de tunnel te parkeren, maar daar hebben we uiteindelijk allemaal veel plezier van.

Ook de discipline om op tijd naar de vooropstelling in de Tarzanbocht te komen wordt belangrijker dan ooit. Gaan we de baan op dan doen we een vlotte opwarmronde, gaan snel naar onze plaats op de grid en dan kunnen we direct van start. Zorg dat je weet waar je moet staan. Verliezen we 2 minuten bij de vooropstelling, 1 minuut omdat we traag zijn in de opwarmronde en 2 minuten bij het opstellen, dan zijn we alleen daar meer dan een uur kwijt. En dat uur hebben we niet. Ook afslepen op de baan moet sneller dan ooit.

Het tijdschema staat vermeld op de website van het DNRT en ook op de bijgevoegde uitnodigingskaarten. Heb je er meer nodig, dan kan dat uiteraard. In de middagpauze op zondag komt de gezellige Caribbean Brassband ons verblijden.

Op donderdag 15 augustus 2013 vanaf 19.15 uur tot 20.45 uur gaan we vast een aantal auto’s inschrijven en keuren in het TC gebouw. Dit doen we ook op vrijdagavond vanaf 20.00 uur, locatie wordt nog bekend gemaakt in verband met het parc fermé van de Endurance auto’s (maar zal waarschijnlijk ook TC gebouw zijn).

DNRT2013Uitnodiging-2

About The Author